Портрет підлітка в сучасній літературі

 

Молодь – дуже уважна та вимоглива аудиторія. Під час дорослішання підлітки визначають власні інтереси, бажання та розставляють пріоритети. На сторінках книг вони намагаються знайти споріднені душі й, ототожнюючи себе з головними героями, наповнюють своє життя переживаннями та пригодами. Саме тому сучасна підліткова література – це не просто книжки про проблеми взаємовідносин з батьками та перше кохання, а твори, в яких підіймаються актуальні, цілком дорослі питання. 

Молодь – дуже уважна та вимоглива аудиторія. Під час дорослішання підлітки визначають власні інтереси, бажання та розставляють пріоритети. На сторінках книг вони намагаються знайти споріднені душі й, ототожнюючи себе з головними героями, наповнюють своє життя переживаннями та пригодами. Саме тому сучасна підліткова література – це не просто книжки про проблеми взаємовідносин з батьками та перше кохання, а твори, в яких підіймаються актуальні, цілком дорослі питання. 

Нещодавно у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва була розгорнута книжкова виставка "Портрет підлітка в сучасній літературі". Наші користувачі вже встигли познайомитись з книгами, які на ній представлені і обрали собі для літнього читання. 




В фонді нашої бібліотеки багато цікавих книг про підлітків і для підлітків. Сподіваємось, що представлена ​​нижче добірка може багато чому навчити не тільки молоде покоління, а й всезнаючих дорослих.









Приходьте за книгами і новими враженнями! До зустрічі в бібліотеці!






Коментарі