Читаю я і вся моя сім'я.

 

На огляд користувачам ЦБДЮ представлена книжково- ілюстративна виставка нових видань "Читаю я і вся моя сім'я". Найбільшою популярністю  стали наступні видання:
У розділі виставки" Домашній фронт"- 


Літкотт -Гаймс Джулі. 
                Як виховати дорослого. К: Наш Формат, 2016.- 400 с.
У цій книзі авторка показує, приводячи численні життєві приклади і багаторічні дослідження , як всім батькам потрібно змінюватись самим, а не перевиховувати дітей. Вона на своєму власному прикладі показує як це зробити, щоб не перетворитись у "батьків -квочок" та не займатися надмірною опікою своїх дітей. На думку Джулі ,це потрібно насамперед щоб сучасна молодь особисто відповідала за свої вчинки та могла бути відповідальною за долю держави. Ця книга є найкращим порадником для усіх батьків.

Макріді Емі                                                                                                         
                            Я! Я! Я! Як перевиховати егоїстичну дитину ( або її батьків ).К: Наш Формат, 2018 -328 с.
Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як навчити дітей поводитися чемно і пристойно, а також розвинути стійкі риси характеру, щоб діти не виросли справжніми егоїстами. Адже багато дітей вважають, що вони все найкраще від життя можуть отримати в подарунок. Але при цьому вони не хочуть прикладати ніяких зусиль для цього. Ця книга є мудрим і практичним посібником для батьків 21-го сторіччя.
    
Бронсон По.                                                                                                                                          
Батьки в шоці: новий  погляд на виховання. Харків:"Ранок": Фабула, 2019.-400 с.

Метою цієї книги є навчити батьків думати зовсім інакше про своїх дітей. Вона також може бути своєрідним "виховальним шоком", адже найчастіше в своєму житті батьки можуть керуватися неправильними поглядами на поведінку дітей. Особливо молоді батьки часто впадають в паніку, не розуміючи потреби дітей. Цей посібник допоможе внести певні корективи в вихованні дітей та змінити характер майбутнього суспільства.


 У розділі виставки "Діалог із Всесвітом" -


Харук А.І. 

     Зроблено в Україні. Харків: Фоліо, 2019.- 266 с.

Автор книги- Андрій Харук є доктором історичних наук, з під його пера вийшло вже понад 200 наукових, науково-популярних та навчально -методичних публікацій. Ця книга ознайомить читачів з досягненнями вітчизняної промисловості, які представлені у різних стихіях: на суші, на морі , в повітрі та у космосі. Видання містить понад 200 ілюстрацій різних машин та механізмів, які були створені в Україні. Воно є невеликою даниною пошани всім винахідникам.


Сара Стенб'юрі. 

        501 факт, який треба знати з ... Географії. Львів: Видавництво Старого Лева, 2020.- 256 с.

Ця книга зовсім не схожа на шкільний підручник. В ній можна знайти аж 501 важливий факт про Землю, зокрема цікаву інформацію про материки, океани і атмосферу. За її допомогою можна дослідити  та пізнати найзагадкованіші таємниці нашої планети, а також вирушити в велику подорож екосистемами, водоймами та ландшафтами. Видання зацікавить всіх, хто любить пізнавати світ.

Великі та унікальні географічні відкриття. Тернопіль: Астон, 2020.- 232 с.

У цьому виданні йдеться про цікаву науку - географію. Читачі можуть вирушити в подорож за допомогою унікальних сторінок географії, таких як картографічні сторінки, кам'яні ,повітряні та водні. А також дізнатись про визначні географічні відкриття.  

Родина і книга тема дуже глибока і багатогранна. Сімейні читання - це своєрідна давня традиція 
інтелігенції.  А читання книг важливе тим, що воно розвиває розум. Дуже корисно, коли батьки читають книгу разом з своїми дітьми. Сімейні традиції - це те, що скріплює сім'ю, робить усіх її членів одним цілим. Кожен з батьків та дітей може отримати в бібліотеці душевний спокій, моральне оновлення і щастя ,якщо тільки вміє володіти тим дорогоцінним ключем, який відкриває таємничі двері цієї скарбниці.







Огляд книжкової виставки підготувала бібліотекар ЦБДЮ Ланова Л.П.

                                                             До нових зустрічей!




Коментарі