Пам'ять заради майбутнього



          Законом України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" в Україні встановлено День пам'яті та примирення 8 травня. Таким чином наша країна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті та примирення.
          4 травня у нашій бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки "Пам'ять заради майбутнього", на яку завітали курсанти Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця). Також курсанти виготовили символ пам'яті жертв війни - червоний мак з фетру. Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого - кривавий слід від кулі. Носять його з лівої сторони грудей, ближче до серця.
          Ми пам'ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам'ятаємо, що нацизм зупинили спільними зусиллями Об'єднані нації. Той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам'ять додає нам сил!













 

Коментарі