Квест "Михайло Коцюбинський"


Письменник-громадянин, великий гуманіст і правдолюб Михайло Михайлович Коцюбинський подарував нашому народові неоціненну художню спадщину — сповнені світлих ідей мистецьки неперевершені твори. Незабутній творець краси і добра, мислитель, шукач правди, письменник-патріот,  життя якого - високий приклад служіння своєму народові.

17 вересня, до 160-ти річчя від дня народження видатного майстра слова, бібліотекарі ЦБДЮ провели літературний квест "Михайло Коцюбинський", на який запросили учнів 8-Б класу КЗ "Вінницький ліцей № 15". Підлітки вчилися цінувати, поважати та любити рідне слово, ознайомилися з життєвим шляхом Михайла Коцюбинського, його творчістю, розвивали свої творчі здібності. Працівники бібліотеки підготували для школярів цікаві завдання. Наприклад, представникам команд було потрібно знайти в фойє книгозбірні приховані фото родини Коцюбинських, книги письменника, його автограф, портрет, його улюблену рослину, камінь Коцюбинського, дату його народження. Повертаючись до залу, діти демонстрували свої знахідки і виявлялось, що деякі фото були обрані неправильно, тому що "підступні" бібліотекарі навмисно розмістили на локаціях хибні варіанти. Також хлопчики та дівчатка змальовували словесний портрет письменника за спогадами його сучасників. В той час, коли представники команд виконували завдання, решта учнів відповідали на питання вікторини за біографією М. Коцюбинського. 

Захід завершився натхненною цитатою нашого славетного земляка: 

«Будьмо пере­дусім скрізь українцями — чи то в своїй хаті, чи в чужій, чи то в своєму краї, чи на чужині. Хай мо­ва наша не буде мовою, якою звертаються лиш до челяді... Хай вона бринить і розгортається в нашій родині, у наших зносинах товариських, громадсь­ких, у літературі — скрізь... Не попускаймо собі навіть у дрібничках. Несімо прапор справи нашої в дужих руках... не відділяймо слово від діла...».















Коментарі